Psychosociale Hulpverlening
Na de Academie voor de Journalistiek te Tilburg (1984-1987) begon ik mijn vervolgstudie aan de Sociale Faculteit te Arnhem richting maatschappelijk werk (1987-1991). Ik heb mij met name verdiept in sekse-specifieke hulpverlening en socialisatie. Vervolgens werkte ik onder andere voor de Vrouwentelefoon Nijmegen en het huidige TransAct, gevestigd te Utrecht.

Natuurgeneeskunde
Ik volgde een opleiding Voetreflexmassage aan de Volksuniversiteit voor Natuurgeneeskunde, onder leiding van Henk Goossens en een opleiding Fythotherapie aan de Sociale Academie Geneeskunde, Homeopathie en Orthomoleculaire Voeding. Daarna opende ik mijn eigen praktijk voor psychosociale hulpverlening en psychosomatische klachten.

Coach en Manager
Na een overstap in 1999 naar het bedrijfsleven vervulde ik functies als coach en people-manager en volgde onder andere de opleiding Leidinggeven en Coachen via het ICM te Utrecht.

Masterclass Mediumschool Sonja Dover
In 2011 startte ik mijn scholing Foto-Reading aan de Mediumschool
van Sonja Dover te Katwijk. Nog steeds komen wij vier maal per jaar bijeen om onze deskundigheid te onderhouden en van elkaar te leren.
Stacks Image 5