Basiscursus Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een natuurgeneeskundige therapie die de zelfgenezende kracht of levensenergie vrijmaakt waardoor de mens (weer) in staat is zichzelf te genezen. Alle lichaamsdelen, organen en klieren zijn terug te vinden op de voet. Dit noemen we reflexgebieden. Deze zijn verbonden met energiestromen die hun invloed hebben op het zenuwstelsel.

De cursus is erop gericht te ervaren wat voetreflexmassage geeft aan de ontvanger en aan de masseur. Je leert om te gaan met je eigen energie en die van de ander. Aan het eind van de cursus kan je een prettige, ontspannen massage te geven aan familie, vrienden en kennissen. Na de massage voel je je fris, fit en voldaan.
Inhoud

Tijdens de cursus maak je kennis met verschillende soorten grepen, kapjes en de massage van reflexgebieden. We besteden aandacht aan de houding van de masseur en de wijze waarop hij of zij de massage uitvoert als basis waarop een voetreflexmassage stoelt. Aan het einde van de cursus kan je een massage openen en sluiten, bezit je de basiskennis van de topografie van de voet en kan je verschillende veelvoorkomende klachten behandelen. Tijdens de cursus oefen je op elkaar. Vanzelfsprekend kan je ook een 'eigen' partner meenemen.

Je ontvangt een reader of naar keuze een PDF zodat je alle informatie na kunt lezen. De cursus is overigens zoveel mogelijk praktijkgericht van aard.
Het 'huiswerk' bestaat enkel uit het oefenen van de massage op derden.

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en wordt op aanvraag gegeven voor minimaal vier personen. De locatie wordt per aanvraag ingevuld, mogelijk komen er dan wat extra kosten bij.

'Voetreflexmassage-interactieve cursus' is ook los verkrijgbaar als iBook via de iTunes Store of als PDF door €24,99 over te maken op NL14INGB0008351371 ten name van P.L. Riemeijer onder vermelding van 'Voetreflexmassage PDF' en je e-mailadres.

Stacks Image 8